Stage

 

Heb je interesse om stage te lopen in het SBO? Dan kan dat op SBO De Wijngaard. De stage mogelijkheden gelden voor zowel PABO-studenten als voor OA-studenten. 

 

PABO-studenten.

Onze school is een stageschool voor studenten van PABO 'Driestar-Educatief' in Gouda. Ieder jaar zijn studenten vanaf PABO 3 welkom om zichzelf te bekwamen voor hun toekomstige taak. Dit gebeurt onder toezicht van de leerkracht. Ook het lopen van een (betaalde) LIO-stage behoort tot de mogelijkheden. Volgens een bepaald tijdpad en begeleidingsplan neem je steeds meer verantwoordelijkheden van de leerkracht over. De duur van je LIO-stage kan in onderling overleg afgestemd worden, maar dient aan de kaders van het opleidingsinstituut te voldoen. We weten PABO-studenten van harte welkom om bij ons stage te lopen. 

 

 

 

SAM-studenten.

In schooljaar 2019-2020 zijn we als eerste SBO-school geaccrediteerd als SAM-school. Ben je een student die het SAM-traject bij 'Driestar-Educatief' volgt, dan ben je bij ons hartelijk welkom om je stage bij ons te volgen. Je volgt gedurende een jaar de leerkracht (je collega) en de leerlingen. Diverse opdrachten, behorend bij je stage, kunnen in deze klas uitgevoerd worden.

 

Onderwijsassistenten.

Onze school is ook een stageschool voor studenten die de opleiding onderwijsassistent (OA) aan het 'Hoornbeeck College' volgen. Ieder jaar zijn studenten OA vanaf leerjaar 2 hartelijk welkom om zichzelf te bekwamen in hun toekomstige taak.Je wordt gekoppeld aan een groep om samen met de leerkracht de werkzaamheden te ondersteunen. Je kunt ook ingezet worden voor remedial teaching activiteiten en er is ruimte om je opdrachten bij ons op school uit te voeren. Gezien de opdrachten die uitgevoerd moeten worden, kunnen we helaas geen SAW-studenten begeleiden.

 

Begeleiding.

Binnen SBO De Wijngaard is een schoolopleider actief. Deze collega is verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van studenten en mentoren. Samen met jou overlegt de schoolopleider het doel, het traject en de inhoud van jouw stage. Gedurende jouw stage is zij, naast de leerkracht die in de eerste plaats jouw aanspreekpunt is, een aanspreekpunt voor allerlei verschillende vragen. 

 

Heb je interesse om bij ons stage te komen lopen, neem dan contact met ons op. We zullen jou dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprek om te kijken of we kunnen bieden wat je nodig hebt en of SBO De Wijngaard voor jou een geschikte stageplek is. 

 

Een unieke kans om je stage in het S(B)O te lopen!